Neem contact op

Vind je dat de dingen te langzaam gaan? Heb je het idee dat je onvoldoende bijdraagt aan het project of verwacht je van anderen dat ze meer doen? Zou je graag meer energie willen stoppen in samenwerking maar weet je niet waar je moet beginnen? We geven je vijf tips voor meer energie in de samenwerking.

Tip 1: Hé hoe is het?
Start de dag met een rondje langs je collega’s om te vragen hoe het met ze is. Dit hoeft niet heel lang te duren, zolang je belangstelling maar oprecht is. Rondje koffie halen voor iedereen misschien?

Tip 2: Lang leve fouten maken!
Organiseer een ‘fouten-parade’. Je leert het meest van de fouten die je maakt, toch besteden we hier weinig tijd aan in organisaties. Je kunt dit organiseren door bijvoorbeeld een fouten-parade te organiseren. Een half uurtje bij elkaar staan waarin je je mooiste blunders (en wat je ervan geleerd hebt) met elkaar deelt. Lachen en leerzaam! Ben je leidinggevende? Begin dan zelf met jouw blunder, dit vergroot de veiligheid en nodigt je collega’s uit ook hun blunders te delen.

Tip 3: Wedden dat…
Ga eens een weddenschap met elkaar aan. Maakt niet uit over wat, als het er maar voor zorgt dat het linkt met de doelen van de organisatie. Wie het eerste die klachtenbrief heeft afgehandeld? De hoogste klanttevredenheid van de week? Zorgen dat dat voorstel in een keer geaccepteerd wordt? Met wie ga je de weddenschap aan en wed eens om een goede fles wijn of dat de verliezer jouw auto mag wassen.

Tip 4: Samen lunchen
Organiseer een gezamenlijke lunch met een boodschap. Keeping fit, met elkaar in gesprek, wat het ook is. Het geheim van succesvolle teams zit in de kwaliteit van communicatie. De grootste sprong hierin maak je door persoonlijk contact. Dus ga eens naast die collega zitten die je niet zo vaak spreekt en stel hem/haar eens de vraag waar hij/zij nu mee bezig is of misschien mee worstelt.

Tip 5: Jouw plek of mijn plek?
Wissel voor een dag van werkplek. Een verandering van omgeving brengt nieuwe ideeën en inzichten op gang. Wat zou er gebeuren als je eens een dag op de werkplek van jouw collega van die andere afdeling gaat zitten? Je praat eens met andere mensen, krijgt nieuwe inzichten en vergroot je netwerk. Spannend? Doe het met meerdere collega’s in het kader van het verbreden van je horizon.

Hoe laad jij jouw batterij op?

Welke tip werkt voor jou het beste? We zitten allemaal anders in elkaar, voor de een werkt het juist om rust te nemen, voor de ander om meer uitdaging op te zoeken. Benieuwd waar jij je batterij het meest van oplaadt en hoe je dit dagelijks kunt beïnvloeden voor jezelf en anderen? Lees hier meer over de zes persoonlijkheidstypen in ons of doe mee met een van de trainingen!

Meer van mij

Ontdek meer over

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?