Neem contact op


"Onze collega’s nemen nu de tijd om zich te verdiepen in samenwerking en verbinding, om zo tot het beste resultaat te komen."
Datum: 12.09.2023

“Samen met mijn team opereer ik vanuit het hart van onze organisatie. Omdat we een grote commerciële ambitie hebben is het essentieel dat we stakeholders meekrijgen in ons verhaal, maar ook dat we goed als team functioneren. Om ons teamwerk te verbeteren ben ik op zoek gegaan naar manieren om beter te kunnen samenwerken, en uiteindelijk zo te kunnen groeien. Toen de indeling van ons team veranderde, was het een uitgelezen moment om hier concrete stappen in te zetten", vertelt Gertjan. 

"We merkten geregeld dat we het lastig vonden om rollen en verantwoordelijkheden binnen het team duidelijk te krijgen. Wat was ieders aandeel binnen het team? Hoe moest hij/zij bijdragen aan onze doelen en ambities? Na een persoonlijke kennismaking met het Process Communication Model®, oftewel PCM, was het voor mij meteen helder: dit ging ons helpen om het team vorm te laten krijgen”, vertelt hij.  

Sinds Heineken met PCM werkt, heeft het bedrijf een aantal significante veranderingen in de manier waarop mensen op elkaar reageren gesignaleerd. “Wat me het meest opvalt, is dat mensen zich door PCM realiseren dat wanneer de samenwerking moeizaam verloopt, dit te wijten kan zijn aan (mis)communicatie. Ik heb nu al meerdere keren gezien dat teamleden de tijd namen om contact met elkaar te maken voordat ze aan de taak begonnen. En dat zonder over de inhoud te praten. Onze collega’s nemen nu de tijd om zich te verdiepen in samenwerking en verbinding, om zo tot het beste resultaat te komen." 

En dat is ook meteen hoe Gertjan ontdekte dat PCM echt voor hen werkt. “Alleen al het simpele feit dat leden van mijn team vroegtijdig signalen van miscommunicatie herkennen en de knowhow hebben om daarmee om te gaan. Het helpt echt om even uit een bepaalde situatie te stappen en de focus te leggen op een meer persoonlijk niveau van samenwerking. We hebben nu een diepere verbinding met elkaar en dat levert een hoger niveau van teamwork op. De groei in zelfreflectie en persoonlijke inzichten geeft het team echt energie. En dat maakt dagelijks het verschil.” 

Meer verhalen

Baaij Melis training & coaching
Jannette Baaij-Melis
Teamtrainer en (paarden)coach voor professionele ontwikkeling Baaij Melis training & coaching

"PCM gaat niet alleen over: wie ben ik, maar ook: wat kan ik daar nou mee?"
#business
ETION
Els Poot
Community Builder | Training & Development ETION

"De kracht van PCM is dat het oneindig is"#business
HEINEKEN
Anouk Paridaans-Litjens
Trade Marketing Manager OOH (Out of Home) HEINEKEN

"Het PCM profiel heeft zowel individuele als teaminzichten opgeleverd."

"Ik ben met PCM in aanraking gekomen binnen HEINEKEN. Na mijn eigen profiel te hebben besproken heb ik besloten het traject ook met mijn team te doorlopen. Het PCM profiel heeft veel inzichten opgeleverd voor iedereen persoonlijk maar ook zeker als team. We hebben open gesprekken gevoerd, voorbeelden aangehaald, onzekerheden besproken en ook veel gelachen!"

#business, #leiderschap, #teamontwikkeling
Lees meer
Maja Memic
E-commerce Manager HEINEKEN Nederland

“Dankzij PCM hebben we het vertrouwen en de rust in onze omgang met elkaar weer teruggevonden"

"Voor mij was PCM echt een schot in de roos. Ik realiseerde me ten tijde van de training nog niet welke impact het model later op mijn werk zou hebben. Zo was er een periode dat ik met een collega botste in communicatiestijl. Dat leidde tot inefficiënt werk. Omdat we op dat moment allebei getraind waren in PCM, besloten we een stap terug te doen en het probleem te onderzoeken. Met onze beider PCM-kennis kregen we goed inzichtelijk wie we waren en waarom we op elkaar reageerden zoals we deden. Het maakte ons ook duidelijk hoe we onze communicatie konden verbeteren.”

#business, #leiderschap, #teamontwikkeling
Lees meer

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?