Neem contact op


Je bent pas duurzaam succesvol met persoonlijk contact
Datum: 22.10.2021

Return on Human in plaats van Return on Investment? En wat is dat eigenlijk Return on Human? Hoe kun je überhaupt kwantificeren wat iemand waard is? Want wat levert een persoon eigenlijk precies aan een bedrijf? In de praktijk blijkt dat hr-managers steeds vaker uit moeten uitleggen en soms zelfs verdedigen dat medewerkers essentieel zijn voor het succes van een bedrijf. Maar hoe pak je dat aan? 

Aan het woord is Cynthia van Tilborg, hr-director bij internationaal opererend softwarebedrijf Mendix. Zij is gecertifieerd PCM- trainer en -coach en gebruikt de tools van PCM dagelijks in haar leiderschap en samenwerking. “Er is een beweging geweest waarin veel bedrijven gingen outsourcen. Puur met als doel om de kosten te drukken door zo efficiënt mogelijk te zijn. Zo worden er bijvoorbeeld mensen uit Aziatische landen ingezet, omdat dit goedkopere krachten zijn. En daarnaast wordt er uiteraard volop geautomatiseerd, waardoor digitale arbeidskrachten plots ook onderdeel van het team zijn. Maar mensen zijn, zeker nu, erg nodig en zij willen op hun beurt weer persoonlijke aandacht. Het Process Communication Model®, kortweg PCM, past daar helemaal bij.

Van praten naar luisteren

“PCM geeft veel inzichten in de ander én jezelf en in de manier waarop we contact maken. Voor mij betekent dat: luisteren is belangrijker dan praten. Wanneer een medewerker bijvoorbeeld een probleem heeft dan schuilt er wellicht meer achter dat probleem dan je in eerste instantie zou denken. Als de betrokken leidinggevende in die relatie het persoonlijke contact mist of niet doorvraagt dan blijft het gesprek en daarmee het contact oppervlakkig. Je kunt je voorstellen wat het effect is voor de oplossing van het probleem. Of beter gezegd het níet oplossen ervan. 

Bedrijven die begrijpen dat je pas echt duurzaam succesvol kunt zijn als je dat persoonlijke contact steeds terug laat komen zijn bezig met Return on Human”, aldus Cynthia “Want zij beseffen dat de waardevolle relatie die je met collega’s opbouwt zich uiteindelijk dubbel en dwars terugbetaalt, omdat collega’s daardoor beter in hun vel zitten en dús beter presteren. En dat voelen prospects en klanten onmiddellijk, waardoor ze meer geneigd zijn om met je bedrijf verbonden te blijven.”

Klaar om te bouwen aan een werkomgeving waarin iedereen tot zijn of haar recht komt - en waarin je gebruik maakt van ieders kwaliteiten? 

We vertellen je graag meer

Meer verhalen

Viviano
Marja Voorsluijs
Eigenaar, trainer & coach Viviano

Mensen kunnen mij wakker maken voor PCM, ik word er gewoon helemaal blij van!

Met PCM heeft trainer en coach Marja Voorsluijs dé tools om met weerstand om te gaan. En houdt ze een groep de hele dag enthousiast. Wil jij ook dagelijks het verschil maken in jouw bijeenkomsten?

#persoonlijke coaching, #stressmanagement, #teamontwikkeling
Mendix
Mischa van Werkhoven
Global Head of Industry Guilds & PCM Trainer Mendix

Ik ging van 'Waarom moet ik dan veranderen?' naar 'Ik wil die persoon bereiken'

"Ik kan mijn energie steken in me ergeren aan de ander of in proberen die persoon aan te spreken op een manier die voor hem of haar werkt. Wat zou jij kiezen?"

#business, #stressmanagement, #teamontwikkeling
Gemeente Twenterand
Patrick Rossen
Gemeentesecretaris Gemeente Twenterand

PCM draagt bij aan onderling vertrouwen; je kent elkaars valkuilen en spreekt dezelfde taal.

We zijn vrij kort nadat het nieuwe managementteam van onze gemeente met elkaar aan de slag ging om een uitdagende transitie van de gereorganiseerde organisatie vorm te geven aan de slag gegaan met PCM. Onze wens: de goede dynamiek binnen het team vasthouden, inzicht krijgen in elkaars ‘gebruiksaanwijzing’ en samen de krachten binnen het managementteam maximaal benutten. Het enthousiasme, vakmanschap en positief kritische bijdrage van onze trainer heeft er mede voor gezorgd dat we samen gegroeid zijn tot een krachtig team. De PCM-methodiek draagt bij aan onderling vertrouwen, we kennen onze valkuilen en spreken dezelfde taal.

#leiderschap, #teamontwikkeling
Maartje Laterveer
Journalist

Ik sta opener voor anderen

Ik heb in drie dagen niet alleen veel over mijzelf geleerd, maar ook over anderen. Dankzij PCM sta ik opener voor anderen en besef ik dat zij de wereld echt anders kunnen ervaren dan ik. De training heeft me geleerd geduldiger te zijn, toleranter, en daardoor effectiever te communiceren. Als journalist komt me dit goed van pas, maar ook als mens – als vriendin en als moeder. PCM maakt mensen mooier, zowel jezelf als anderen.

#business, #leiderschap

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?