Neem contact op


Alles kan ten goede veranderen met het juiste gesprek
Datum: 17.12.2021

Alexandra Schwänzl

HR Manager

Aviko, Duitsland

We hadden grote problemen binnen het management van de fabriek. Er was geen samenwerking of vertrouwen. Iedereen was alleen bezig met zijn eigen problemen. Nadat een nieuwe plantmanager met PCM-ervaring was binnengekomen, hebben we als team de PCM-training gedaan.

Binnen een week was de sfeer anders. We begonnen zeer constructief samen te werken. We begrepen nu dat persoonlijkheden verschillend communiceren, met verschillende behoeften. Een jaar na de training daalde ons personeelsverloop tot bijna nul, waren de ziektedagen meer dan gehalveerd en verminderden we het aantal productiefouten met 45%. Als collega's van andere locaties langskomen, zijn ze verbaasd over hoe open we met elkaar omgaan en over de toon die we met elkaar gebruiken.

Als HR manager heb ik inmiddels de opleiding tot PCM trainer gevolgd. Alle afdelings-, shift-, en junior-managers en teamleiders zijn getraind in PCM. Ik gebruik het PCM-profiel ook als een wervingsinstrument voor belangrijke posities. Nieuwe medewerkers en managers ontvangen het PCM-profiel en volgen de training, wat alles gemakkelijker maakt. Door PCM toe te passen, begrijpen we elkaar ineens veel makkelijker en herkennen we signalen die eerder voor ons verborgen waren.  

Het is interessant hoe snel alles ten goede kan veranderen als het juiste gesprek gevoerd wordt. En een leuk bijverschijnsel: met veel humor ontwikkelde PCM zich tot een soort geheimtaal binnen ons bedrijf. Door in te spelen op de zes persoonlijkheidstypen die PCM vergelijkt met verdiepingen in een huis, vragen we elkaar regelmatig om ‘de lift te nemen’. En toch zijn er hier alleen trappen in het gebouw ;-).

Meer verhalen

Maja Memic
E-commerce Manager HEINEKEN Nederland

“Dankzij PCM hebben we het vertrouwen en de rust in onze omgang met elkaar weer teruggevonden"

"Voor mij was PCM echt een schot in de roos. Ik realiseerde me ten tijde van de training nog niet welke impact het model later op mijn werk zou hebben. Zo was er een periode dat ik met een collega botste in communicatiestijl. Dat leidde tot inefficiënt werk. Omdat we op dat moment allebei getraind waren in PCM, besloten we een stap terug te doen en het probleem te onderzoeken. Met onze beider PCM-kennis kregen we goed inzichtelijk wie we waren en waarom we op elkaar reageerden zoals we deden. Het maakte ons ook duidelijk hoe we onze communicatie konden verbeteren.”

#business, #leiderschap, #teamontwikkeling
Lees meer
ZieZ
Jelte van der Kooi
Trainer ZieZ

"Elke leerkracht, kan elke leerling bereiken"Door PCM weet Jelte hoe hij in gesprek kan gaan met leerlingen op een manier die aansluit bij wat die leerling motiveert. Wil jij ook leren hoe je jouw leerlingen bereikt? Join the team.


#kindercoaching, #onderwijs
NS
Debbie van der Veen
Expert Arbeidsverhouding & reorganisaties NS

“Deze opleiding gaat verder dan andere communicatietrainingen omdat het ook gaat over hoe stress te voorkomen”

"Dankzij de trainersopleiding Process Communication heb ik geleerd hoe ik stress bij anderen en mijzelf kan herkennen en ook hoe ik hier op een effectieve manier op kan reageren. Deze opleiding gaat verder dan andere communicatietrainingen omdat het ook gaat over hoe stress te voorkomen. Een waardevolle training voor iedereen die echt contact wil maken met zich zelf en anderen”

#business, #stressmanagement
Lees meer
Essense
Amber Schothorst
Client and Innovation consultant Essense

"PCM nodigt je uit om alles te gebruiken wat je in je hebt!""Door PCM ben ik mezelf beter leren kennen en begrijpen. En daardoor is mijn communicatie met anderen enorm verbeterd".

#business, #persoonlijke coaching, #teamontwikkeling

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste tips en inzichten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je maandelijks up to date!

Neem contact op

Leuk dat je meer wilt weten over PCM. Laat je ons weten hoe we je kunnen helpen? We nemen binnen 24 uur contact met je op.


Inloggen MijnPCMInloggen


Ik ben nog niet ingeschreven,
Schrijf je in

Wachtwoord vergeten

Ik ben nog niet ingeschreven


Meld je nu aan voor MijnPCM, de omgeving voor gecertificeerde PCM-trainers en -coaches.

Schrijf je in

Schrijf je in


Ik ben al ingeschreven,
Inloggen


Ik ben al ingeschreven


Fijn om je weer te zien :)

Inloggen
Schrijf je in


Dank voor je interesse!

Deze website maakt gebruik van cookies

Wij maken gebruik van verschillende soorten cookies op onze website. Wil je doorgaan?